![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 400 g zadního hovězího masa • 200 g bílých fazolí • ½l vody • 500 g rajčat • cibule • stroužek česneku • 2 čerstvé zelené feferonky • 3 stonky čerstvého rozmarýnu • 3 lžíce oleje • sůl • 50g hrubého celozrnného chleba • 50g piniových semínek • 50g másla Recept hovězí maso s pikantními fazolemi připravíme takto:
Fazole namočíme nejméně na 6 hodin do vody. Pak fazole vaříme 45 minut doměkka. Mezitím maso nakrájíme na kostky, rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky, cibuli a česnek nasekáme, feferonky bez semen nakrájíme na nudličky, lístky rozmarýnu hrubě nasekáme. Ve velkém hrnci rozehřejeme olej, přidáme maso a za stálého míchání ho prudce ze všech stran opečeme dohněda. Maso vyjmeme, vložíme cibuli, česnek, feferonky a rozmarýn, zpěníme, až cibule zesklovatí,přidáme maso, rajčata, fazole, podlijeme vývarem z fazolí a osolíme. Hrnec přikryjeme a vložíme na spodní lištu studené trouby. Troubu zapneme na 180°C a pečeme 45 min. Mezitím rozdrobíme chléb a nasekáme piniová semínka. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme chléb a semínka a opékáme asi 10 minut. Rozdělíme na maso a vše pečeme další 1,5h. v odkryté nádobě, až jsou fazole i maso zcela měkké. V naší kuchařce bylo kromě receptu Hovězí maso s pikantními fazolemi nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: hovězí maso na pepři, vepřové maso na ďábelský způsob, domácí hovězí roštěná, hovězí roštěná po srbsku, pálivé maso s rýží, pivní masové noky, plněná hovězí roláda, zapečené jehněčí maso se zeleninou, hrbaté maso, hovězí kostky s mrkví hovězí maso s pikantními fazolemi, recept, hlavní jídla |