KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Hovězí líčka

Kategorie: speciality, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept hovězí líčka potřebujeme tyto suroviny:

   • 2 kg hovězích líček
   • 1 kg celeru
   • 50 g másla
   • 750 ml červeného vína
   • 250 ml hovězího vývaru
   • 125 ml rostlinného oleje
   • 20 žampionů
   • 4 mrkve
   • 3 cibule
   • 5 lžic rajčatového protlaku
   • sůl
   • černý pepř
   • 1 lžíce sekané ploché petržele
Recept hovězí líčka připravíme takto:
Na rozpáleném oleji ze všech stran zprudka opečeme do hněda osolená a opepřená líčka a vyjmeme. Přidáme trochu oleje a vložíme zeleninu. Vše orestujeme dotmava a polovinu schováme na ozdobu. Přidáme protlak, zalijeme vínem a necháme vyvařit. Vložíme líčka, zalijeme vývarem a dusíme doměkka. Maso vyjmeme a uchováme v teple. Omáčku přecedíme, svaříme na potřebnou hustotu, zahustíme chlazeným máslem, nakrájeným na malé kostičky a dochutíme. Maso vrátíme do omáčky a prohřejeme. Podáváme s řídkou bramborovou kaší a ozdobíme zeleninou a na osminky pokrájenými, orestovanými žampiony, které promícháme se sekanou petrželí.





hovězí líčka, recept, speciality


©2024KucharkaRecepty.cz