![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 0,5 l vývaru • 1 lžíce mouky • 4 žloutky • sůl • citronová šťáva • 100 g másla Recept holandská omáčka připravíme takto:
Žloutky smícháme s trochou vývaru a moukou. Misku postavíme do vodní lázně, dáme do ní zbytek vývaru a pomalu do ní lijeme a zašleháváme žloutkovou směs. Jakmile zhoustne, odstavíme, zašleháváme po kouscích máslo a dochutíme. Podáváme k vařené jemné zelenině, k rybám a na saláty. V naší kuchařce bylo kromě receptu Holandská omáčka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: sýrová omáčka, trnková omáčka s uzeným masem a houskovým knedlíkem, křenová omáčka, jemná cibulová omáčka, brusinková omáčka, smetanová omáčka, koprová omáčka s hovězím masem, labužnická koprová omáčka, vídeňská pažitková omáčka, koprová omáčka holandská omáčka, recept, hlavní jídla |