KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Holandská omáčka II

Kategorie: hlavní jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept holandská omáčka potřebujeme tyto suroviny:

   • 4 žloutky
   • 125 ml vývaru
   • 10 g bramborové moučky
   • sůl
   • špetka tlučeného pepře
   • 100 g másla
   • 1 citrón
Recept holandská omáčka připravíme takto:
Do porcelánového hrnku dáme žloutky opatrně oddělené od bílků, osolíme a dobře rozšleháme. Přidáme k tomu čistý hovězí vývar, rozmícháme do toho bramborovou moučku a malinko opepříme. Hrnek s touto směsí dáme do kastrolu s vařící vodou, zahříváme a za stálého míchání přidáváme po kouscích čerstvé máslo. Zahříváním se omáčka napění a začne houstnout. Až je pěkně hustá, odtáhneme ji z plamene, přilijeme čistou šťávu z citrónu a mícháme, až omáčka vychladne.





holandská omáčka ii, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz