![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 4 žloutky • 125 ml vývaru • 10 g bramborové moučky • sůl • špetka tlučeného pepře • 100 g másla • 1 citrón Recept holandská omáčka připravíme takto:
Do porcelánového hrnku dáme žloutky opatrně oddělené od bílků, osolíme a dobře rozšleháme. Přidáme k tomu čistý hovězí vývar, rozmícháme do toho bramborovou moučku a malinko opepříme. Hrnek s touto směsí dáme do kastrolu s vařící vodou, zahříváme a za stálého míchání přidáváme po kouscích čerstvé máslo. Zahříváním se omáčka napění a začne houstnout. Až je pěkně hustá, odtáhneme ji z plamene, přilijeme čistou šťávu z citrónu a mícháme, až omáčka vychladne. V naší kuchařce bylo kromě receptu Holandská omáčka II nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: rychlá sýrová omáčka, holandská omáčka iv, křenová omáčka s jablkem, houbová omáčka se smetanou, houbová omáčka, rajská omáčka, pikantní rajčatová omáčka, švestková omáčka, jemná cibulová omáčka, boloňská omáčka holandská omáčka ii, recept, hlavní jídla |