KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Švestková omáčka

Kategorie: hlavní jídla, zeleninová a bezmasá jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept švestková omáčka potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g švestek
   • kopr
   • estragon
   • hlavička česneku
   • 2 lžíce mleté sladké papriky
   • 1 lžička pálivé mleté papriky
   • sůl
Recept švestková omáčka připravíme takto:
Omyté švestky vypeckujeme, podlijeme malým nožstvím vody a dusíme doměkka. Pak je propasírujeme, do vzniklé hmoty přidáme drobně nasekaný kopr a estragon, prolisovaný česnek, sladkou i pálivou papriku, osolíme a necháme přejít varem. Horké švestky dáme do sklenic, uzavřeme víčky a sterilujeme 20 minut při teplotě 95°C. Podáváme k masům nebo i klobásám.





švestková omáčka, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz