![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 g švestek • kopr • estragon • hlavička česneku • 2 lžíce mleté sladké papriky • 1 lžička pálivé mleté papriky • sůl Recept švestková omáčka připravíme takto:
Omyté švestky vypeckujeme, podlijeme malým nožstvím vody a dusíme doměkka. Pak je propasírujeme, do vzniklé hmoty přidáme drobně nasekaný kopr a estragon, prolisovaný česnek, sladkou i pálivou papriku, osolíme a necháme přejít varem. Horké švestky dáme do sklenic, uzavřeme víčky a sterilujeme 20 minut při teplotě 95°C. Podáváme k masům nebo i klobásám. V naší kuchařce bylo kromě receptu Švestková omáčka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: jihočeská houbová omáčka, boloňská omáčka, švestková omáčka iv, holandská omáčka ii, játrová omáčka, zeleninová omáčka, chřestová omáčka, křenová omáčka, špenátová omáčka ii, rajská omáčka švestková omáčka, recept, hlavní jídla |