![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 g švestek • kopr • estragon • hlavička česneku • 2 lžíce mleté sladké papriky • 1 lžička pálivé mleté papriky • sůl Recept švestková omáčka připravíme takto:
Omyté švestky vypeckujeme, podlijeme malým nožstvím vody a dusíme doměkka. Pak je propasírujeme, do vzniklé hmoty přidáme drobně nasekaný kopr a estragon, prolisovaný česnek, sladkou i pálivou papriku, osolíme a necháme přejít varem. Horké švestky dáme do sklenic, uzavřeme víčky a sterilujeme 20 minut při teplotě 95°C. Podáváme k masům nebo i klobásám. V naší kuchařce bylo kromě receptu Švestková omáčka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: trnková omáčka, švestková omáčka iii, jemná cibulová omáčka, sýrová omáčka, chřestová omáčka, holandská omáčka, polská omáčka, švestková omáčka ii, koprová omáčka s hovězím masem, rajská omáčka s hovězím masem švestková omáčka, recept, hlavní jídla |