KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Holandská bramborová polévka

Kategorie: polévky, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept holandská bramborová polévka potřebujeme tyto suroviny:

   • 750 g hovězího krku
   • 1 kg brambor
   • kořenová zelenina
   • 2 cibule
   • 2 stroužky česneku
   • 150 g tvrdého sýra
   • sůl
   • 2 bobkové listy
   • muškátový oříšek
   • majoránka
   • celý pepř
Recept holandská bramborová polévka připravíme takto:
Do hrnca vložíme maso, očištěnou cibuli, nakrájenou kořenovou zeleninu, zalijeme asi dvěma litry studené vody, přidáme sůl, pepř a bobkový list, přivedeme k varu a pak vaříme na mírném ohni asi 2 hodiny. Brambory očistíme a nakrájíme na kostky, česnek nakrájíme na plátky a sýr na kostky. Uvařené maso vyndáme z vývaru, ten přecedíme a uvaříme v něm brambory. K bramborám pak přidáme česnek a vaříme asi 10 minut. Maso obereme z kostí, nakrájíme, spolu se zeleninou dáme do vývaru, promícháme a dochutíme solí a muškátovým oříškem. Podáváme posypané majoránkou a s kostkami sýra.





holandská bramborová polévka, recept, polévky


©2024KucharkaRecepty.cz