![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 kg brambor • 8 hlav bedly • 1 cibule • 2 vejce • smetana na vaření • sůl • pepř • kmín • majoránka • sádlo Recept francouzské brambory s bedlou připravíme takto:
Brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka a povaříme v osolené vodě 10 minut. Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme čerstvé bedly natrhané na větší kusy, sůl, pepř, kmín a majoránku a dusíme 15 minut. Pekáč vymažeme sádlem, nasypeme do něj polovinu předvarených brambor, na ně dáme houbovou směs a zasypeme zbylými brambory. Ve smetaně rozmícháme vejce a trochu soli a brambory tím zalijeme. Pekáč přikryjeme alobalem a při 160°C pečeme cca 40 minut. Potom alobal sundáme a dopečeme ještě 10 minut. V naší kuchařce bylo kromě receptu Francouzské brambory s bedlou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: liptovské brambory, selské brambory s klobásou a špekem, bavorské brambory, francouzské šunkofleky, zapečené brambory s kysaným zelím, staročeské pečené brambory, pečená vepřová játra s brambory, brambory ve skořápce, lyonské brambory, gratinované brambory francouzské brambory s bedlou, recept, hlavní jídla |