![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 800 g brambor • 200 g šunkového salámu • 100 g strouhaného sýra • • 2 cibule • olej • 4 lžíce kečupu • 2 dcl smetany • 2 dcl mléka • 2 vejce • sůl • pepř • tymián • dobromysl Recept lyonské brambory připravíme takto:
Brambory uvaříme ve slupce a nakrájíme na plátky. Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme salám nakrájený na nudličky, kečup, sůl, pepř, tymián a dobromysl. Pekáček vymažeme olejem, na dno poklademe polovinu brambor, na ně položíme připravenou směs a polovinu množství strouhaného sýra, na to dáme zbytek brambor, zalijeme mlékem a smetanou s rozšlehanými vejci a dáme zapéct. Před koncem pečení posypeme zbylým sýrem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Lyonské brambory nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: zadělávané brambory, žebrácké brambory, pečené česnekové brambory v římském hrnci, apoštolské brambory, pečené brambory s bylinkami, brambory se zelím a smetanou, moravské brambory, zapečené plněné brambory, brambory na slanině s tvarohem, dušené brambory s kedlubnami lyonské brambory, recept, hlavní jídla |