KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept liptovské brambory potřebujeme tyto suroviny: • 750 g brambor • 500 g brynzy • 150 g másla • sůl • kmín Recept liptovské brambory připravíme takto:
Brambory uvaříme ve slupce, pak oloupeme a nakrájíme na plátky. Do sádlem vymazané ohnivzdorné misky poklademe vrstu bramborových plátků, na ně vrstvu brynzy a vrstvy opakujeme, přičemž každou vrstvu posypeme trochou kmínu, osolíme a pokropíme máslem. Poslední vrstvu tvoří bramborové plátky, které také pokropíme ještě máslem. Zapečeme v troubě asi 20 minut. V naší kuchařce bylo kromě receptu Liptovské brambory nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: francouzské brambory s uzeným masem, zapečené plněné brambory, žebrácké brambory, savojské brambory, krušnohorské brambory, brambory zapečené se zelím, brambory ve skořápce, brambory s haluškami, brambory se slaninou, žampiony a sýrem, zapečené brambory s mletým masem a zeleninou liptovské brambory, recept, hlavní jídla |