![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 0,5 kg hovězího masa (od péra) • čtvrtka celeru • půlka mrkve • malý kousek petržele • čtvrtka kapusty • půlka malého květáku • 1 menší brukev • 100 g zeleného hrášku • 20 g cibule • 10 g másla • sůl • zelená petrželka Recept francouzská zeleninová polévka připravíme takto:
Hovězí maso dáme do studené osolené vody a vaříme asi půl hodiny. Potom přidáme k masu na tenké nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, spařenou a stejně nakrájenou kapustu, oloupanou a na kostičky nakrájenou brukev, na růžičky rozebraný květák, zelený hrášek a polévku vaříme tak dlouho, dokud všechna zelenina a maso nezměkne. Před podáváním maso vyndáme, nakrájíme na kostičky a vložíme zpět do polévky, do které přidáme cibuli osmahnutou na másle a zelenou petrželku. V naší kuchařce bylo kromě receptu Francouzská zeleninová polévka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: zimní zeleninová polévka, vydatná zeleninová polévka, francouzská hovězí polévka, zeleninová polévka se zakysanou smetanou, zeleninová polévka se slaninou, zeleninová polévka s krupicí a vejci, francouzská cibulačka, francouzská bramboračka, starofrancouzská pstruží polévka, francouzská kuřecí polévka francouzská zeleninová polévka, recept, polévky |