KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Francouzská zeleninová polévka

Kategorie: polévky, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept francouzská zeleninová polévka potřebujeme tyto suroviny:

   • 0,5 kg hovězího masa (od péra)
   • čtvrtka celeru
   • půlka mrkve
   • malý kousek petržele
   • čtvrtka kapusty
   • půlka malého květáku
   • 1 menší brukev
   • 100 g zeleného hrášku
   • 20 g cibule
   • 10 g másla
   • sůl
   • zelená petrželka
Recept francouzská zeleninová polévka připravíme takto:
Hovězí maso dáme do studené osolené vody a vaříme asi půl hodiny. Potom přidáme k masu na tenké nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, spařenou a stejně nakrájenou kapustu, oloupanou a na kostičky nakrájenou brukev, na růžičky rozebraný květák, zelený hrášek a polévku vaříme tak dlouho, dokud všechna zelenina a maso nezměkne. Před podáváním maso vyndáme, nakrájíme na kostičky a vložíme zpět do polévky, do které přidáme cibuli osmahnutou na másle a zelenou petrželku.





francouzská zeleninová polévka, recept, polévky


©2024KucharkaRecepty.cz