![]() DALŠÍ KATEGORIE |
Finská pečená štika s rýžovou nádivkouKategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvoryHodnocení receptu:![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() • 1 štika • půl hrnku rýže • 2 vejce uvařená natvrdo • 3 lžíce smetany • 2 lžíce másla • 3 lžíce strouhanky • sůl • pepř Recept finská pečená štika s rýžovou nádivkou připravíme takto:
Rybu vyčistíme, odstraníme šupiny, důkladně potřeme zvenku i zevnitř solí a necháme 60 minut odležet. Mezitím uvaříme rýži. Vejce nakrájíme na malé kousky, přidáme rýži a smetanu, dochutíme solí a pepřem. Vzniklou směsí naplníme štiku, položíme do vymazaného pekáče, potřeme rozpuštěným máslem a posypeme strouhankou. Pečeme v předehřáté troubě při 225°C asi 10 minut, potom teplotu snížíme na 190°C. Do pekáče přilijeme trochu vody se smetanou a rybu touto směsí občas potřeme. Doba pečení závisí na velikosti štiky, většinou pečeme 30 až 40 minut. V naší kuchařce bylo kromě receptu Finská pečená štika s rýžovou nádivkou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: bratislavská štika, pečená divoká kachna, dušená štika, zapečená zelenina, pečená krkovička, zapečená čekanka se slaninou a sýrem, vařená štika s holandskou omáčkou, zapečená cuketa s nivou a pršutem, kuře s velikonoční kopřivovou nádivkou, zelená štika finská pečená štika s rýžovou nádivkou, recept, hlavní jídla |