![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 4 porce štiky • citronová šťáva • 2 stroužky česneku • 1 malá mrkev • kousek celeru • 1 malá petržel • 1 cibule • 4 zrnka pepře • 2 zrnka nového koření • 1 bobkový list • sůl • 1 lžíce octa • na holandskou omáčku: 3 žloutky + 20 cl vývaru z ryby + 1 lžíce citronové šťávy + 50 g másla + sůl Recept vařená štika s holandskou omáčkou připravíme takto:
Porce ryby pokapeme citronovou šťávou, potřeme rozetřeným česnekem, posolíme a necháme odležet. Zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky, zalijeme vodou, osolíme, přidáme koření, ocet a povaříme 10 minut. Ryby vložíme do vroucího vývaru tak, aby byly potopeny, a zvolna vaříme na velmi malém ohni. Uvařenou rybu vyjmeme a uchováme na teplém místě. Omáčku připravíme tak, že žloutky rozšleháme ve vývaru, osolíme, nádobku vložíme do kastrolu s horkou vodou a rychle šleháme, až omáčka zhoustne (voda ve vodní lázni se nesmí vařit!) Hustou omáčku z vodní lázně vyjmeme, po částech vmícháme změklé máslo a po kapkách dochutíme citronovou šťávou. Porce ryby přelijeme horkou omáčkou a podáváme s pečivem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Vařená štika s holandskou omáčkou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: štika na smetaně, špagety s rajčatovou omáčkou ii, vepřová panenka se švestkovou omáčkou, kapr s paprikovou omáčkou, pražská štika, pečený steak ze žraloka s omáčkou, mořský okoun s koprovou omáčkou, rybí filé s houbovou omáčkou, celer s houbovou omáčkou, myslivecké špagety s ovocnou omáčkou vařená štika s holandskou omáčkou, recept, hlavní jídla |