![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • králičí hřbet (asi 600 g) • 150 g čerstvých hříbků • 5 cibulí • 2 stroužky česneku • 30 g zelené petrželky • 100 g másla • 0,1 l bílého suchého vína • sůl • pepř • olej Recept ticinský králík připravíme takto:
Maso po obou stranách hřbetní kosti mírně nařízneme, na pekáčku s trochou oleje po všech stranách dobře opečeme a okořeníme. Přidáme česnek, dvě cibule rozkrojené na čtvrtky a pečeme v nepříliš horké troubě doměkka. Nakrájenou cibuli, petrželku a hříbky podusíme na polovině másla a okořeníme. Maso z pekáčku vyjmeme a uchováme v teple. Výpek zalijeme vínem, podle potřeby trochu zředíme a krátce povaříme. Potom přecedíme, dochutíme a vmícháme na kousky nakrájené máslo. Maso vykostíme, nakrájíme na šikmé plátky, ozdobíme dušenými hříbky a přelijeme omáčkou. Podáváme s gratinovanými bramborami a na másle upečeným baklažánem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Ticinský králík nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: králík na cibuli, králík na hořčici ii, králík pečený s nádivkou, králík na dijonské hořčici, králík na smetaně, provensálský králík na vejcích, králík po toskánsku, králík na česneku, králík na černém pivě, králík s petrželí a se sýrem ticinský králík, recept, hlavní jídla |