KUCHAŘSKÉ RECEPTY
DALŠÍ KATEGORIE

Ticinský králík

Kategorie: hlavní jídla, králičí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept ticinský králík potřebujeme tyto suroviny:

   • králičí hřbet (asi 600 g)
   • 150 g čerstvých hříbků
   • 5 cibulí
   • 2 stroužky česneku
   • 30 g zelené petrželky
   • 100 g másla
   • 0,1 l bílého suchého vína
   • sůl
   • pepř
   • olej
Recept ticinský králík připravíme takto:
Maso po obou stranách hřbetní kosti mírně nařízneme, na pekáčku s trochou oleje po všech stranách dobře opečeme a okořeníme. Přidáme česnek, dvě cibule rozkrojené na čtvrtky a pečeme v nepříliš horké troubě doměkka. Nakrájenou cibuli, petrželku a hříbky podusíme na polovině másla a okořeníme. Maso z pekáčku vyjmeme a uchováme v teple. Výpek zalijeme vínem, podle potřeby trochu zředíme a krátce povaříme. Potom přecedíme, dochutíme a vmícháme na kousky nakrájené máslo. Maso vykostíme, nakrájíme na šikmé plátky, ozdobíme dušenými hříbky a přelijeme omáčkou. Podáváme s gratinovanými bramborami a na másle upečeným baklažánem.





ticinský králík, recept, hlavní jídla


©2023KucharkaRecepty.cz