![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 kg telecího masa • 250 g slaniny • 250 g kuřecích jater • 1 cibule • 1 hrnek (250 ml) nakrájených hub • 2 konzervy (2 x 400 g) loupaných rajčat • sůl • pepř • sladká paprika • 1 citrón • 4 hřebíčky Recept dušené telecí maso připravíme takto:
Ve velké pánvi osmahneme slaninu dokřupava, pak ji osušíme na papírovém ubrousku a nakrájíme na cca dva centimetry tlusté pásky. Ve výpeku ze slaniny osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, houby a kuřecí játra. Poté přendáme na papírový ubrousek a necháme odsát tuk. V tuku na pánvi opečeme dohněda telecí maso, které jsme předtím osolili a okořenili pepřem a paprikou. Pak maso a ostatní osmahnuté přísady dáme do pekáče, na ně navrstvíme rajčata, plátky citrónu a hřebíček a pečeme asi hodinu v troubě předehřáté na 200°C. V naší kuchařce bylo kromě receptu Dušené telecí maso nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: telecí maso se smetanovou omáčkou, maso dvou barev na víně, telecí játra po maďarsku, masový nákyp, polévka s masovými knedlíčky, telecí perkelt, pekingské maso, pikantní masové kuličky, jehněčí maso na paprice, dušené telecí maso ii dušené telecí maso, recept, hlavní jídla |