KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Dušené srnčí maso

Kategorie: hlavní jídla, zvěřina

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept dušené srnčí maso potřebujeme tyto suroviny:

   • 800 g předního srnčího masa
   • 3 lžíce nakrájené slaniny
   • 1 lžíce másla
   • 1 cibule
   • půl malého celeru
   • 2 hřebíčky
   • 1 bobkový list
   • 250 ml vývaru
   • 3 lžíce vinného octa
   • 3 lžíce strouhané chlebové kůrky
   • 120 ml husté kyselé smetany
   • sůl
Recept dušené srnčí maso připravíme takto:
Maso omyjeme, vykostíme, rozkrájíme a osolíme. Slaninu rozškvaříme a podusíme na ní drobně nakrájenou cibuli a celer. Pak přidáme máslo, připravené maso v tomto základu rychle osmahneme, přikryjeme je a dusíme ve vlastní šťávě. Pak podlijeme vývarem, přidáme koření, nastrouhaný chléb, ocet a dusíme do měkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu vlijeme do hrnku s rozkvedlanou smetanou a povaříme. Hotovou omáčku přecedíme na maso a společně ještě krátce povaříme.





dušené srnčí maso, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz