KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept dušené skopové maso potřebujeme tyto suroviny: • 500 g skopového masa • 100 g slaniny • 750 g brambor • 500 g bílého zelí • 3 cibule • pepř • kmín • 0,5 l vývaru Recept dušené skopové maso připravíme takto:
Libové skopové maso nakrájíme na malé kousky, oloupané syrové brambory nakrájíme na kostky a bílé zelí na proužky. Zelí před krájením spaříme. Nyní vezmeme hrnec s těsným uzávěrem a na jeho dno navrstvíme kostičky slaniny. Po slanině přijdou kostky brambor, potom kousky masa, po nich proužky zeleniny a potom opět brambory, maso, zelenina, a poslední vrstva budou brambory. Na každou vrstvu přitom přijde sůl, pepř, kmín a v tuku osmažená na drobno nakrájená cibule. Vše zalijeme vývarem, hrnec dobře uzavřeme a necháme dusit 1 až 1,5 hodiny. V naší kuchařce bylo kromě receptu Dušené skopové maso nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: burgundské hovězí maso, vepřové maso na divoko, masové knedlíčky s omáčkou, dušené hovězí nudličky se zeleninou, vepřové maso ve šlehačce, skopové s fazolemi, pálivé maso s rýží, hovězí maso na zázvoru, hovězí maso na rajčatech, dušené václavky dušené skopové maso, recept, hlavní jídla |