![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 800 g hovězí kližky • 1 cibule • 2 stroužky česneku • 1 mrkev • 1 řapíkatý celer • 400 g loupaných rajčat (konzerva) • 200 ml červeného vína • olivový olej extra virgin • sůl mletý pepř • pár lístků bazalky Recept dušené hovězí po florentinsku připravíme takto:
Maso prošpikujeme česnekem, osolíme a opepříme. Očištěnou zeleninu nakrájíme na kousky a orestujeme ji na oleji. Přidáme maso a bazalku, maso orestujeme ze všech stran, zalijeme vínem a na mírném plameni dusíme. Až se víno vyvaří, přidáme rajčata a vlažnou vodu nebo vývar a na mírném ohni vaříme pod pokličkou tři hodiny. Pak vyjmeme maso z hrnce, omáčku propasírumeme a případně dochutíme solí. Maso nakrájíme na plátky. Plátky masa na talíři přelijeme omáčkou a podáváme s těstovinami nebo knedlíkem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Dušené hovězí po florentinsku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: hovězí křenová roláda, hovězí guláš s houbami, hovězí guláš s fazolemi, konfitovaná hovězí líčka, hovězí závitky plněné slaninou, hovězí ragú na víně se žampiony, hovězí na černém pivě, hovězí maso v rajské omáčce, plněná hovězí roláda, hovězí roštěná po srbsku dušené hovězí po florentinsku, recept, hlavní jídla |