![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 750 g hovězího masa (špička nebo plec) • sůl • pepř • olej • 2 cibule • 200 g hub • 1 lžička hladké mouky • vývar Recept dušené hovězí maso na houbách připravíme takto:
Maso osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. V kastrolu rozehřejeme olej a cibuli na něm necháme na výpeku zesklovatět. Pak přidáme špalek masa a ze všech stran ho prudce opečeme. Podlijeme vývarem, přidáme nakrájené houby a pod pokličkou na mírném ohni dusíme. Podle potřeby podléváme. Během dušení do masa nepícháme, aby nevytékala šťáva. Měkké maso vyjmeme a dáme do tepla. Šťávu vydusíme, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a povaříme. Mírně prochladlé maso nakrájíme na plátky přes svalová vlákna a necháme prohřát v omáčce. V naší kuchařce bylo kromě receptu Dušené hovězí maso na houbách nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: zapečené jehněčí maso se zeleninou, hovězí krk na víně s dýňovo-bramborovým pyré, vepřové filety na houbách, hovězí eintopf, uzené maso se švestkovou omáčkou, vepřové maso s kedlubnou, vepřové maso se šípkovou omáčkou, pstruh na houbách, masové koule, hovězí na smetaně dušené hovězí maso na houbách, recept, hlavní jídla |