![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 g telecích jater • 50 g slaniny • 50 g cibule • 40 g másla • 20 g mouky • 200 ml mléka • 200 ml zakysané smetany • sůl • pepř • kmín Recept dušená telecí játra se slaninou připravíme takto:
Opláchnutá játra dáme na dvě hodiny do mléka zředěného vodou (aby byla jemnější). Pak z nich stáhneme kůžičku, protáhneme je slaninou nakrájenou na nudličky a opepříme. V hrnci na zbytku slaniny nakrájené na kostičky a rozpáleném másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme trošku kmínu a játra, která dusíme půl až tři čtvrtě hodiny. Během dušení je trošku podlijeme vodou nebo vývarem. Měkká játra nakrájíme, šťávu zaprášíme moukou, podusíme, zalijeme troškou vroucí vody a povaříme. Pak procedíme omáčku do kyselé smetany, osolíme, promícháme, přidáme játra a několik minut je v omáčce prohřejeme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Dušená telecí játra se slaninou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: dušená ryba na čínský způsob, telecí játra po maďarsku, kuřecí játra v bramborových plackách, telecí plec na pórku, pražená vepřová játra, telecí kotlety se zeleninou, vepřová játra obalená cibulí, dušená cibule s rajčaty a jablkem, pikantní telecí játra v alobalu, špagety all amatriciana s cibulí a slaninou dušená telecí játra se slaninou, recept, hlavní jídla |