![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 g telecích jater • 50 g slaniny • 50 g cibule • 40 g másla • 20 g mouky • 200 ml mléka • 200 ml zakysané smetany • sůl • pepř • kmín Recept dušená telecí játra se slaninou připravíme takto:
Opláchnutá játra dáme na dvě hodiny do mléka zředěného vodou (aby byla jemnější). Pak z nich stáhneme kůžičku, protáhneme je slaninou nakrájenou na nudličky a opepříme. V hrnci na zbytku slaniny nakrájené na kostičky a rozpáleném másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme trošku kmínu a játra, která dusíme půl až tři čtvrtě hodiny. Během dušení je trošku podlijeme vodou nebo vývarem. Měkká játra nakrájíme, šťávu zaprášíme moukou, podusíme, zalijeme troškou vroucí vody a povaříme. Pak procedíme omáčku do kyselé smetany, osolíme, promícháme, přidáme játra a několik minut je v omáčce prohřejeme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Dušená telecí játra se slaninou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: telecí srdce na slanině, telecí perkelt, smažená telecí játra, vepřová játra na česneku, drůbeží játra na víně, tyrolská játra, lahůdkové telecí řízky, anglická vepřová játra, čočka se slaninou, drůbeží játra se smetanou dušená telecí játra se slaninou, recept, hlavní jídla |