![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 koroptev • 50 g másla • 1 cibule • 5 zrnek pepře • 3 zrnka nového koření • 1 bobkový list • trocha tymiánu • 1 lžíce hladké mouky • 2 lžíce červeného vína • vývar Recept dušená koroptev na víně připravíme takto:
Očištěnou a vykuchanou koroptev dusíme vcelku na poekáči, kde jsme dříve na másle usmažili dočervena cibulku. Ke koroptvi přidáme pepř, nové koření, bobkový list a trochu tymiánu. Při dušení podléváme vývarem (i z masoxu). Měkkou koroptev vyjmeme, šťávu vysmahneme, přidáme lžíci hladké mouky, zalijeme vývarem a povaříme. Šťávu přecedíme a přidáme červené víno. Podáváme s bramborovými kroketami a červeným zelím. V naší kuchařce bylo kromě receptu Dušená koroptev na víně nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: králičí játra na víně, dušená krůta na víně, dušené hovězí na víně, žampióny na víně a slanině, dušená skopová pečeně, kapr na víně se šunkou, srnčí na víně se sýrem, mleté medailonky na víně, hovězí roštěná dušená v mrkvi, dušená maréna dušená koroptev na víně, recept, hlavní jídla |