KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept domácí paprikové klobásy potřebujeme tyto suroviny: • 1 kg předního hovězího • 4 kg prorostlého vepřového • sůl • mletá sladká papriky • mletá pálivá paprika • pepř • drcený kmín • 1 hlavička česnek Recept domácí paprikové klobásy připravíme takto:
Hovězí maso jemně umeleme (díry velké 2 mm), vepřové maso umeleme na velmi hrubo (otvory 1 cm). Ve velké nádobě pořádně promícháme hovězí se dvěma nebo třemi dcl vody, solí a kořením, přidáme vepřové maso a dále mícháme, kořeníme, solíme a ochutnáváme, až jsme s chutí spokojeni (měli bychom trochu překořenit a přesolit, hodně se to vstřebá). Směs plníme do střev a konce zavazujeme. Tím vznikne několikametrová klobása. Když chceme mít menší, vždy po 20 až 30 centimetrech střevo otočíme a tím zaškrtíme. Dáme je na hole nebo na háky, zavěsíme do vyhřáté udírny a udíme 8 hodin na asi 80 °C. Jestli jsou klobásy hotové, poznáme podle barvy a podle chuti. V naší kuchařce bylo kromě receptu Domácí paprikové klobásy nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: domácí husí paštika, domácí kečup, domácí české rohlíky, rybí klobásy, domácí české rohlíky s párkem, domácí zavináče, lesnické klobásy, domácí české rohlíky se sýrem domácí paprikové klobásy, recept, na chleba |