KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Domácí paprikové klobásy

Kategorie: na chleba, mleté maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept domácí paprikové klobásy potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kg předního hovězího
   • 4 kg prorostlého vepřového
   • sůl
   • mletá sladká papriky
   • mletá pálivá paprika
   • pepř
   • drcený kmín
   • 1 hlavička česnek
Recept domácí paprikové klobásy připravíme takto:
Hovězí maso jemně umeleme (díry velké 2 mm), vepřové maso umeleme na velmi hrubo (otvory 1 cm). Ve velké nádobě pořádně promícháme hovězí se dvěma nebo třemi dcl vody, solí a kořením, přidáme vepřové maso a dále mícháme, kořeníme, solíme a ochutnáváme, až jsme s chutí spokojeni (měli bychom trochu překořenit a přesolit, hodně se to vstřebá). Směs plníme do střev a konce zavazujeme. Tím vznikne několikametrová klobása. Když chceme mít menší, vždy po 20 až 30 centimetrech střevo otočíme a tím zaškrtíme. Dáme je na hole nebo na háky, zavěsíme do vyhřáté udírny a udíme 8 hodin na asi 80 °C. Jestli jsou klobásy hotové, poznáme podle barvy a podle chuti.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Domácí paprikové klobásy nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

domácí husí paštika, domácí kečup, domácí české rohlíky, rybí klobásy, domácí české rohlíky s párkem, domácí zavináče, lesnické klobásy, domácí české rohlíky se sýrem



domácí paprikové klobásy, recept, na chleba


©2024KucharkaRecepty.cz