![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 g libové plece z divočáka bez kůže a kostí • 300 g vepřového boku bez kůže • 150 g předního srnčího • 3 stroužky česneku • 30-40 g soli • troška pepře • 1 lžíce mleté sladké papriky • 1 lžička mleté pálivé papriky • špetka moučkového cukru • špetka kardamomu • 0,5 dcl vody • tenká vepřová střívka Recept lesnické klobásy připravíme takto:
Srnčí maso umeleme najemno a vyšleháme s vodou do pěny. Přidáme vepřové maso a maso z divočáka (oboje umleté nahrubo), koření a sůl podle chuti, řádně promícháme a uložíme jeden den v lednici. Pak směsí naplníme střívka strojkem s nástavcem na plnění klobás. Klobásy udíme na tyči v udírně 8 hodin při 60°C. Vyuzené klobásy pak povaříme 20 minut při 75°C. Klobásy uchováme na chladném suchém a temném místě. V naší kuchařce bylo kromě receptu Lesnické klobásy nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: domácí paprikové klobásy, rybí klobásy lesnické klobásy, recept, na chleba |