KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept domácí zavináče potřebujeme tyto suroviny: • 5 sleďů • 5 kyselých okurek • 500 ml mléka • 500 ml octa • 2 mrkve • 5 cibulí • 2 bobkové listy • tymián • 1 lžička semínek kopru • 20 kuliček pepře • 1 chilli paprička • 1 lžíce soli • 4 lžičky moučkového cukru Recept domácí zavináče připravíme takto:
Solené sledě zalijeme vodou a 12 hodin máčíme, mezitím vodu dvakrát vyměníme. Pak ryby vyjmeme, odřízneme jim hlavy, vykucháme, zbavíme kostí, zalijeme mlékem a na dvě hodiny odložíme na chladné místo. Nálev připravíme tak, že do hrnce vložíme tři cibule nakrájené na kolečka, přidáme ocet, cukr, sůl, tymián, bobkový list, kopr, pepř a chilli papričku a přikryté 10 minut zvolna vaříme. Pak necháme vychladnout a scedíme. Plátky sleďů položíme na pracovní desku kůží dolů. Tři okurky podélně rozkrojíme. Na každé filé položíme kousek okurky, zavineme a sepneme párátkem. Zbylé cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka stejně jako okurky. Do skleněné nádoby vkládáme ve vrstvách na kolečka nakrájené okurky, mrkev, cibuli a zavináče. Vlažnou marinádu slijeme přes sítko, zalijeme jí sledě a necháme vychladnout. Pak zavináče přikryjeme a 5 dní necháme odležet na chladném místě. V naší kuchařce bylo kromě receptu Domácí zavináče nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: domácí české rohlíky s párkem, domácí husí paštika, domácí české rohlíky se sýrem, domácí paprikové klobásy, domácí české rohlíky, domácí kečup domácí zavináče, recept, na chleba |