KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Domácí zavináče

Kategorie: na chleba, ryby a vodní potvory

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept domácí zavináče potřebujeme tyto suroviny:

   • 5 sleďů
   • 5 kyselých okurek
   • 500 ml mléka
   • 500 ml octa
   • 2 mrkve
   • 5 cibulí
   • 2 bobkové listy
   • tymián
   • 1 lžička semínek kopru
   • 20 kuliček pepře
   • 1 chilli paprička
   • 1 lžíce soli
   • 4 lžičky moučkového cukru
Recept domácí zavináče připravíme takto:
Solené sledě zalijeme vodou a 12 hodin máčíme, mezitím vodu dvakrát vyměníme. Pak ryby vyjmeme, odřízneme jim hlavy, vykucháme, zbavíme kostí, zalijeme mlékem a na dvě hodiny odložíme na chladné místo. Nálev připravíme tak, že do hrnce vložíme tři cibule nakrájené na kolečka, přidáme ocet, cukr, sůl, tymián, bobkový list, kopr, pepř a chilli papričku a přikryté 10 minut zvolna vaříme. Pak necháme vychladnout a scedíme. Plátky sleďů položíme na pracovní desku kůží dolů. Tři okurky podélně rozkrojíme. Na každé filé položíme kousek okurky, zavineme a sepneme párátkem. Zbylé cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka stejně jako okurky. Do skleněné nádoby vkládáme ve vrstvách na kolečka nakrájené okurky, mrkev, cibuli a zavináče. Vlažnou marinádu slijeme přes sítko, zalijeme jí sledě a necháme vychladnout. Pak zavináče přikryjeme a 5 dní necháme odležet na chladném místě.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Domácí zavináče nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

domácí české rohlíky s párkem, domácí husí paštika, domácí české rohlíky se sýrem, domácí paprikové klobásy, domácí české rohlíky, domácí kečup



domácí zavináče, recept, na chleba


©2024KucharkaRecepty.cz