KUCHAŘSKÉ RECEPTY
DALŠÍ KATEGORIE

Rybí klobásy

Kategorie: na chleba, ryby a vodní potvory

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept rybí klobásy potřebujeme tyto suroviny:

   • 9 kg plevelných ryb (plotice
   • perlín
   • karas
   • apod.)
   • 3 kg vepřového bůčku
   • česnek
   • sůl
   • pepř
   • 15 g drceného kmínu
   • 10 g majoránky
   • mletá pálivá paprika
   • mletá sladká paprika
   • cca 0,5 l rybího vývaru z hlav
   • kostí a ploutví
Recept rybí klobásy připravíme takto:
Očištěné ryby zbavíme hlav, ploutví, velkých kostí a páteře a dvakrát až třikrát najemno pomeleme (to abychom zlikvidovali mezisvalové kůstky). Bůček umeleme nahrubo, smícháme s rybím masem, přidáme prolisovaný česnek, sůl a ostatní koření podle chuti a důkladně promícháme. Při míchání přiléváme po troškách vývar, až dosáhneme požadované hustoty (měla by to být hustá kompaktní směs) a necháme přibližně dvě až tři hodiny odležet. Pak naplníme do střívek a udíme 5 hodin při teplotě cca 90°C.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Rybí klobásy nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

lesnické klobásy, paštika z rybího filé, rybí pomazánka s tvarohem, rybí pomazánka s avokádem, rybí pikantní pomazánka, domácí paprikové klobásy, rybí paštika



rybí klobásy, recept, na chleba


©2023KucharkaRecepty.cz