![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 9 kg plevelných ryb (plotice • perlín • karas • apod.) • 3 kg vepřového bůčku • česnek • sůl • pepř • 15 g drceného kmínu • 10 g majoránky • mletá pálivá paprika • mletá sladká paprika • cca 0,5 l rybího vývaru z hlav • kostí a ploutví Recept rybí klobásy připravíme takto:
Očištěné ryby zbavíme hlav, ploutví, velkých kostí a páteře a dvakrát až třikrát najemno pomeleme (to abychom zlikvidovali mezisvalové kůstky). Bůček umeleme nahrubo, smícháme s rybím masem, přidáme prolisovaný česnek, sůl a ostatní koření podle chuti a důkladně promícháme. Při míchání přiléváme po troškách vývar, až dosáhneme požadované hustoty (měla by to být hustá kompaktní směs) a necháme přibližně dvě až tři hodiny odležet. Pak naplníme do střívek a udíme 5 hodin při teplotě cca 90°C. V naší kuchařce bylo kromě receptu Rybí klobásy nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: lesnické klobásy, paštika z rybího filé, rybí pomazánka s tvarohem, rybí pomazánka s avokádem, rybí pikantní pomazánka, domácí paprikové klobásy, rybí paštika rybí klobásy, recept, na chleba |