![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 kg dančí kýty • 100 g slaniny • 1 velká cibule • 6 stroužků česneku • 1 lžíce hladké mouky • 2 dcl zakysané smetany • nastrouhaná kůra z 1/2 citronu • sůl • drcený jalovec • 2 bobkové listy • větvička rozmarýnu • 2 lžíce estragonového octa Recept dančí kýta po staročesku připravíme takto:
Maso necháme odležet v drceném jalovci, pak omyjeme a osolíme. Slaninu nakrájíme, dáme na pekáč, přidáme nakrájenou cibuli, maso, koření, česnek a ocet a pomalu dusíme v troubě. Když je maso měkké, dočervena ho opečeme, šťávu vypečeme, zaprášíme moukou, podlijeme vodou a zahustíme smetanou. Maso nakrájíme na plátky. Dančí kýtu podáváme s omáčkou a s knedlíkem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Dančí kýta po staročesku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: marinovaná jehněčí kýta, skopová kýta na houbách, srnčí kýta s červeným vínem, hamburská vepřová kýta, burgundská vepřová kýta, vepřová kýta na divoko, pečené kuře po staročesku, vepřové maso po staročesku, skopová kýta s česnekem, vepřová kýta na pivě dančí kýta po staročesku, recept, hlavní jídla |