KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Císařský řízek

Kategorie: hlavní jídla, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept císařský řízek potřebujeme tyto suroviny:

   • 4 plátky hovězího zadního masa (celkem 800 g)
   • 80 g slaniny
   • 2 lžíce másla
   • 1 lžíce hladké mouky
   • 2 dl kyselé smetany
   • sůl
   • mletý pepř
   • citronová šťáva,1 lžíce kaparů
Recept císařský řízek připravíme takto:
Plátky hovězího masa prošpikujeme tenkými nudličkami slaniny, okraje nařízneme, osolíme a opepříme. V kastrole na rozehřátém másle opečeme po obou stranách, zalijeme polovinou smetany a trochou vývaru nebo vodou a dusíme. Po změknutí masa, zahustíme moukou, kterou jsme rozmíchali ve zbytku smetany, provaříme a ochutíme citronovou šťávou. Omáčku přecedíme a přidáme do ní kapary. Při podávání zdobíme každou porci masa kolečkem citronu, případně trochou ušlehané šlehačky.





císařský řízek, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz