KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept smažený řízek z divočáka potřebujeme tyto suroviny: • 1 kg kančí kýty • 0,2l červeného vína • olej • hladká mouka • 2 lžíce francouzské hořčice • 3 vejce • mléko • mletý pepř • tlučený jalovec,špetka tymiánu • sůl Recept smažený řízek z divočáka připravíme takto:
Očištěnou a odleženou kýtu nakrájíme na řízky, ty pak mírně naklepeme a osolíme. Červené víno smíchámes hořčicí, jalovcem, tymiánem a pepřem, přilijeme olej, dobře rozmícháme a touto směsí řízky potřeme. Takto připravené je uložíme nejlépe v kameninové nádobě, zalijeme zbytkem směsi a necháme uležet alespoň na hodinu v chladu. Pak řízky obalíme v hladké mouce, v mléce s rozšlehanými vejci a ve strouhance. Zvolna smažíme v oleji po obou stranách. V naší kuchařce bylo kromě receptu Smažený řízek z divočáka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: smažený telecí mozeček, smažený kuřecí řízek, vepřový řízek se švestkami, přírodní vepřový řízek s fazolemi, smažený kapr, obalovaný smažený květák, smažený pórek, plněný vepřový řízek, máslový řízek, vepřový řízek tonkatsu smažený řízek z divočáka, recept, hlavní jídla |