![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 4 vepřové řízky • 100 g prorostlé slaniny • 150 g cibule • 2 zelené papriky • 2 pálivé papriky • 100 g žampionů • 1 lžička soli • pepř • 1 lžička sladké papriky • 1 lžíce hladké mouky • 2 lžíce oleje • 1 lžíce rajského protlaku • 3 lžíce bílého vína • 125 ml masového vývaru • 0,25 l kysané smetany Recept cikánský řízek připravíme takto:
Maso obalíme ve směsi koření a mouky. Slaninu a oloupané cibule nakrájíme na kostičky. Na rozehřátém oleji a slanině mírně osmahneme maso po obou stranách a vyjmeme z tuku. Ve výpeku osmahneme nakrájenou cibuli dozlatova a přidáme rajský protlak, bílé víno, vývar a smetanu. Pak vložíme řízky, přikryjeme a dusíme při nízké teplotě (občas obrátíme). Papriku nakrájíme na čtvrtky, odstraníme semena, omyjeme a nakrájíme na tenké nudličky. Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Zeleninu a houby rozložíme na řízky a dusíme posledních 10 minut před podáváním. Podle potřeby dochutíme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Cikánský řízek nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: pikantní pařížský kuřecí řízek, smažený srnčí řízek s omáčkou gumberland, sekaný řízek se sýrem, krůtí řízek s cuketou, přírodní vepřový řízek s hermelínem, carský řízek, zámecký řízek, smažený kuřecí řízek, bylinkový řízek v česnekovém oleji, kuřecí řízek v pikantním těstíčku cikánský řízek, recept, hlavní jídla |