![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 375 g předního hovězího • 40 g rostlinného tuku • 100 g cibule • mletá paprika • sůl • mletý pepř • 20 g rajčatového protlaku • kmín • 2,5 dcl vývaru • 100 g brambor • 1 stroužek česneku • majoránka • 25 g slaniny • 50 g žampiónů • 50 g papriky • 37 g nakládaných okurek Recept cikánský guláš připravíme takto:
Na tuku osmahneme nakrájenou cibuli, zaprášíme paprikou, zpěníme, vložíme nakrájené maso, za stálého míchání osmahneme. Potom osolíme, opepříme, přidáme protlak a kmín, zalijeme vývarem a dusíme dopoloměkka. Pak přidáme na kostky nakrájené brambory, utřený česnek a majoránku. Chvíli dusíme, přidáme na slanině orestované nakrájené houby, na nudličky nakrájenou papriku a na kostičky nakrájená rajčata a okurky a vše ještě krátce povaříme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Cikánský guláš nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: vepřový guláš s kysaným zelím, segedínský guláš, myslivecký guláš, patisonový guláš, hovězí guláš s jablky, vepřový guláš zahuštěný chlebem, maďarský guláš, slovenský fazolový guláš s vepřovým masem, králičí guláš, masopustní vepřový guláš cikánský guláš, recept, hlavní jídla |