KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Cibulová krémová polévka s fenyklem a žampionyKategorie: polévky, zeleninová a bezmasá jídlaHodnocení receptu:Na recept cibulová krémová polévka s fenyklem a žampiony potřebujeme tyto suroviny: • 150 g fenyklu • 50 g cibule • 300 g žampionů • 40 g másla • 60 ml olivového oleje • 50 g medu • 140 g hladké mouky • 300 ml smetany • 100 ml zakysané smetany • sůl • pepř • drcený kmín • 2,3 l zeleninového vývaru • na opečený chléb: 150 g tmavého chleba + 4 stroužky česneku + šalvěj + 20 ml olivového oleje Recept cibulová krémová polévka s fenyklem a žampiony připravíme takto:
Fenykl očistíme, rozpůlíme, vyřízneme střed a nakrájíme na plátky. Cibuli také nakrájíme na plátky a spolu s fenyklem osmažíme na oleji s máslem. Přidáme med a hladkou mouku, krátce orestujeme, zalijeme horkým zeleninovým vývarem, rozšleháme metlou a pomalu vaříme 20 minut. Pak přidáme obě smetany a ještě krátce povaříme. Směs rozmixujeme na hladký krém. Dochutíme solí, pepřem a drceným kmínem. Žampiony omyjeme, nakrájíme na plátky, na másle je osmažíme a dochutíme solí, pepřem a drceným kmínem. Chléb bez kůrky nakrájíme na kostky a na olivovém oleji opečeme. V polovině opékání přidáme nasekaný česnek a nakrájené lístky šalvěje a dopečeme do zlaté barvy. Při podávání dáme na talíř smažený chléb, opečené žampiony a zalijeme polévkou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Cibulová krémová polévka s fenyklem a žampiony nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: krémová hokaido polévka, krémová slepičí polévka, zeleninová krémová polévka, krémová celerová polévka, lososová krémová polévka, krémová polévka z lína, cibulová polévka s křenem, mléčná polévka s koprem a žampiony, krémová pórková polévka, krémová česneková polévka cibulová krémová polévka s fenyklem a žampiony, recept, polévky |