![]() DALŠÍ KATEGORIE |
Cibulová polévka se zastřenými vejci a sýremKategorie: polévky, zeleninová a bezmasá jídlaHodnocení receptu:![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() • 2 velké cibule • 2 lžíce sádla • 4 vejce • 1 1/4 litru vývaru z masoxu nebo kostí • mletý pepř • sůl • pažitka • ocet • 60 g strouhaného tvrdého sýra. Recept cibulová polévka se zastřenými vejci a sýrem připravíme takto:
Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Vaříme velmi mírným varem, až cibule změkne. Do širokého nízkého kastrolu nalijeme vodu do výšky asi pěti centimetrů, uvedeme ji do varu, osolíme a okyselíme. Postupně do ní vyklepneme čtyři vejce a vaříme na velmi malém ohni asi 4 minuty, až bílky ztuhnou. Zastřená vejce opatrně vyjmeme, po okapání rozdělíme na talíře, přelijeme vařící polévkou a posypeme drobně pokrájenou pažitkou a strouhaným sýrem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Cibulová polévka se zastřenými vejci a sýrem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: krupicová polévka s vejci, hovězí vývar s křepelčími vejci, boršč se sýrem, celerová polévka se sýrem, cibulová polévka se sýrem, rohlíková polévka se sýrem, toskánská cibulová polévka, cibulová polévka se sýrem ii, vločková polévka s vejci, šumavská kulajda se zastřenými vejci cibulová polévka se zastřenými vejci a sýrem, recept, polévky |