KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept chobotnice na víně s oreganem potřebujeme tyto suroviny: • 1 chobotnice • 2 cibulky • 2 stroužky česneku • olivový olej • 2 dcl bílého vína • citrónová šťáva • čerstvé oregano • zelená petrželka • sůl • pepř Recept chobotnice na víně s oreganem připravíme takto:
Chobotnici vykucháme jednoduchým způsobem: obrátíme "tělo" naruby a veškeré vnitřnosti a měkké části odstraníme. Nařízneme očnice a vše pak důkladně opláchneme ve studené vodě. Tělo nakrájíme na kroužky a chapadla na kolečka asi centimetr široká. Na olivovém oleji zpěníme cibulku a na plátky nakrájený česnek (česnek nesmí zhnědnout). Poté přidáme nakrájenou chobotnici a orestujeme pár minut. Pak osolíme, opepříme, zalijeme bílým vínem, zakápneme citrónem, přidáme nadrobno nasekané oregano a petrželku a dusíme zakryté asi 30 minut, prakticky do chvíle, kdy se víno zcela vstřebá a odpaří a kdy je chobotnice již měkká. Takto upravenou chobotnici necháme v lednici vychladnout a po několika hodinách nebo druhý den podáváme s plátkem citrónu, na krajíčcích chleba či pečiva dozlatova osmaženého na másle. V naší kuchařce bylo kromě receptu Chobotnice na víně s oreganem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: hrušky na víně, špekáčky s cibulí na víně, chobotničky dušené na víně, okoun na víně, chobotnice na víně, losos na bílém víně, hovězí maso na víně, jelení ragú s hříbky na červeném víně, vepřové maso s cibulí na víně chobotnice na víně s oreganem, recept, speciality |