KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept okoun na víně potřebujeme tyto suroviny: • 1 kg okounů • 30 g cibule • 1/2 citronu • 100 g másla • 250 ml bílého vína • sůl • bílý pepř • zelená petrželka Recept okoun na víně připravíme takto:
Vykuchané a očištěné okouny, osolíme, opepříme bílým pepřem, posypeme zelenou petrželkou, na jemně nasekanou cibulí, pokapeme je citronovou šťávou a necháme je hodinku uležet. Pak si na pánvi rozehřejeme máslo a okouny na něm tři minuty osmažíme. Pak přilijeme bílé víno a dusíme v něm okouny kolem deseti minut. Pak okouny vyndáme, do omáčky kde se dusili přidáme ještě trochu másla, zelenou petrželku, případně ji trochu osolíme a okořeníme, promícháme, necháme chvilku povařit a pak nalijeme na okouny a ihned je podáváme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Okoun na víně nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: chobotnice na víně s oreganem, jelení ragú s hříbky na červeném víně, hovězí maso na víně, chobotničky dušené na víně, vepřové maso s cibulí na víně, špekáčky s cibulí na víně, losos na bílém víně, hrušky na víně, chobotnice na víně okoun na víně, recept, speciality |