KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Česnekové jehněčí

Kategorie: hlavní jídla, skopové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept česnekové jehněčí potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 jehněčí kýta
   • 1 cibule
   • 1 hlavička česneku
   • sůl
   • půl lžičky tymiánu
   • půl lžičky bazalky
   • půl lžičky mletého pepře
   • půl lžičky majoránky
   • 1/8 másla
   • olej
Recept česnekové jehněčí připravíme takto:
Česnek utřeme se solí a smícháme ho s kořením. Přidáme trochu oleje a vzniklou kašičkou potřeme očištěnou jehněčí kýtu. Pak ji pokapeme rozehřátým máslem a necháme do druhého dne odležet. Před pečením v pekáčku rozehřejeme trochu oleje a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Na ni dáme připravenou kýtu, podlijeme ji vodou a za občasného podlití, přelití vypečenou šťávou a obracení upečeme doměkka. Ke konci pečení přelijeme maso zbytkem másla a dopečeme ho dozlatova. Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na porce a uchováme v teple. Výpek slijeme, napečenou šťávu seškrábeme, rozředíme trochou vody a společně s výpekem povaříme. Podáváme přelité horkou šťávou s vařenými nebo opečenými brambory.





česnekové jehněčí, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz