KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Carpaccio z červené řepy

Kategorie: speciality

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept carpaccio z červené řepy potřebujeme tyto suroviny:

   • 2 červené řepy velikosti pěsti
   • 100 ml olivového oleje
   • 2 lžíce květového medu
   • 1 lžíce pískového cukru
   • 2 lžíce vinného octa
   • 3 lžíce 100% pomerančového džusu
   • 1 lžíce sojové omáčky
   • 3 cm špalík čerstvého zázvoru
   • tymián
   • sůl
   • pepř
   • 15 dkg čerstvého kozího sýra
   • hrst piniových semínek
Recept carpaccio z červené řepy připravíme takto:
Řepu očistíme škrabkou a nakrájíme na hodně tenké plátky. Svaříme ocet s cukrem, přidáme med, pomerančový džus, tymián, olej, pepř, sůl a sojovou omáčku a směs rozšleháme. Pak přilijeme šťávu z nastrouhaného a vymačkaného kořene zázvoru. Do marinády naložíme plátky řepy, které v ní musí být potopené. Nádobu uzavřeme a necháme 12 až 24 hodin macerovat. Plátky řepy naaranžujeme na talíř, ozdobíme hrudkami měkkého kozího sýra, posypeme nasucho opraženými piniovými semínky a podáváme s bagetou nebo celozrnným chlebem.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Carpaccio z červené řepy nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

jelení ragú s hříbky na červeném víně, carpaccio s houbami, carpaccio z mořského vlka, carpaccio z lososa, carpaccio s parmazánem a rukolou



carpaccio z červené řepy, recept, speciality


©2024KucharkaRecepty.cz