KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept carpaccio z červené řepy potřebujeme tyto suroviny: • 2 červené řepy velikosti pěsti • 100 ml olivového oleje • 2 lžíce květového medu • 1 lžíce pískového cukru • 2 lžíce vinného octa • 3 lžíce 100% pomerančového džusu • 1 lžíce sojové omáčky • 3 cm špalík čerstvého zázvoru • tymián • sůl • pepř • 15 dkg čerstvého kozího sýra • hrst piniových semínek Recept carpaccio z červené řepy připravíme takto:
Řepu očistíme škrabkou a nakrájíme na hodně tenké plátky. Svaříme ocet s cukrem, přidáme med, pomerančový džus, tymián, olej, pepř, sůl a sojovou omáčku a směs rozšleháme. Pak přilijeme šťávu z nastrouhaného a vymačkaného kořene zázvoru. Do marinády naložíme plátky řepy, které v ní musí být potopené. Nádobu uzavřeme a necháme 12 až 24 hodin macerovat. Plátky řepy naaranžujeme na talíř, ozdobíme hrudkami měkkého kozího sýra, posypeme nasucho opraženými piniovými semínky a podáváme s bagetou nebo celozrnným chlebem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Carpaccio z červené řepy nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: carpaccio z lososa, jelení ragú s hříbky na červeném víně, carpaccio s parmazánem a rukolou, carpaccio s houbami, carpaccio z mořského vlka carpaccio z červené řepy, recept, speciality |