![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 400 g vepřové kýty • sůl • hladká mouka • mléko • vejce • strouhanka • 150 g sádla • na náplň: 20 g másla + 120 g šunky + 50 g sterilovaného hrášku + 2 vejce Recept brněnský řízek připravíme takto:
Nejprve připravíme náplň: na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme nakrájenou šunku a necháme prohřát. Pak přidáme sterilovaný okapaný hrášek, vejce, osolíme a necháme ztuhnout. Tím je náplň hotová. Vepřovou kýtu nakrájíme na 4 řízky, které opatrně naklepeme, osolíme, a naplníme. Po naplnění přeložíme jako taštičky, okraje paličkou sklepneme, obalíme a zvolna smažíme na sádle. Podáváme s bramborovou kaší. V naší kuchařce bylo kromě receptu Brněnský řízek nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: smažený hovězí řízek se sýrem, bělehradský vepřový řízek, holandský fazolový řízek, vepřový přírodní řízek s hořčicí, zapečený krůtí řízek, anglický řízek, kuřecí řízek se slaninou, plněný vepřový řízek ii, velkomoravský řízek, vepřový řízek v pikantní omáčce brněnský řízek, recept, hlavní jídla |