KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Brněnský řízek

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept brněnský řízek potřebujeme tyto suroviny:

   • 400 g vepřové kýty
   • sůl
   • hladká mouka
   • mléko
   • vejce
   • strouhanka
   • 150 g sádla
   • na náplň: 20 g másla + 120 g šunky + 50 g sterilovaného hrášku + 2 vejce
Recept brněnský řízek připravíme takto:
Nejprve připravíme náplň: na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme nakrájenou šunku a necháme prohřát. Pak přidáme sterilovaný okapaný hrášek, vejce, osolíme a necháme ztuhnout. Tím je náplň hotová. Vepřovou kýtu nakrájíme na 4 řízky, které opatrně naklepeme, osolíme, a naplníme. Po naplnění přeložíme jako taštičky, okraje paličkou sklepneme, obalíme a zvolna smažíme na sádle. Podáváme s bramborovou kaší.





brněnský řízek, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz