![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 750 g syrových okrájených brambor • 1/4 l mléka • 2 vejce • sůl • pepř • lžíce majoránky • česnek • 5 - 6 vrchovatých lžic hladké mouky Recept bramborák připravíme takto:
Brambory nastrouháme a hned zalijeme vařícím mlékem, aby nezčernaly. Přidáme celá vejce, sůl, koření a mouky jen tolik, aby vzniklo řídké těsto. Dobře promícháme. Naběračkou nabíráme a lijeme na pánev s rozehřátým olejem, rozetřeme nebo pohybem pánví rozlijeme do kruhu a smažíme z každé strany dozlatova. Do těsta můžeme přidat nadrobno pokrájenou uzeninu nebo škvarky. V naší kuchařce bylo kromě receptu Bramborák nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: kynutý bramborák, pečené bramboráky, houbový bramborák, bramborák se škvarky, vegetariánský bramborák, uzená krkovička v bramboráku, zeleninová směs v bramboráku, pivní bramborák s uzeným masem, uzená plec v bramboráku, bramborák se zelím bramborák, recept, hlavní jídla |