KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept boršč s masovými knedlíčky potřebujeme tyto suroviny: • 300 g červené řepy • 200 g kořenové zeleniny • 1 cibule • sádlo • 1 a čtvrt l vývaru • 200 g čerstvého zelí • cukr • sůl • ocet • 2 lžíce rajčatového protlaku nebo 3 rajčata • 2 větší brambory • 2 bobkové listy • 6 kuliček pepře • 0,25 l kysané smetany • pórek • petrželka • kopr • 200 g mletého masa • rohlík • mléko • 1 vejce • mletý pepř Recept boršč s masovými knedlíčky připravíme takto:
Všechnu zeleninu kromě zelí drobně nakrájíme a spolu s cibulí lehce osmahneme na sádle, podlijeme částí vývaru a dusíme 15 minut. Pak přidáme pokrájené zelí a ještě 20 minut dusíme. Podle potřeby ještě podlijeme. Přidáme cukr, sůl, ocet, zbytek vývaru nebo vodu, rajčatový protlak nebo krájená rajčata, na kostičky nakrájené brambory a koření. Vaříme, až je zelenina téměř měkká. Pak zavaříme malé knedlíčky (smícháme mleté maso, 1 v mléce máčený a třený rohlík, 1 vejce, mletý pepř a petrželku). Po šesti minutách varu polévku odstavíme. Polévku dochutíme a přidáme petrželku, popřípadě kopr. V naší kuchařce bylo kromě receptu Boršč s masovými knedlíčky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: boršč pravý, bavorská rybí polévka s knedlíčky, hovězí polévka s masovými knedlíčky, hovězí polévka s droždovými knedlíčky, zeleninový vývar se sójovými knedlíčky, boršč chalupářský, myslivecký vývar se zvěřinovými knedlíčky, boršč uzeninový, boršč se sýrem, boršč houbový boršč s masovými knedlíčky, recept, polévky |