![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 350 g libového mletého hovězího • 1 nasekaná cibule • 2 prolisované stroužky česneku • 500 g omytých a na drobné kostičky nakrájených brambor • 2 konzervy krájených rajčat (cca 800 g) • 150 ml kuřecího vývaru • 1 lžíce jemného světlehnědého cukru • 1 na tenké plátky nakrájená hlíza fenyklu • 100 g mražených fazolek • najemno nastrouhaná kůra z 1 citronu • šťáva z 1 citronu • sůl • pepř Recept boloňský hovězí hrnec připravíme takto:
Do velkého hrnce dáme mleté hovězí, cibuli a česnek a na středním plameni vše za častého míchání smažíme 5 minut, až se mleté maso rozpadne na hrudky a rovnoměrně zhnědne. Přidáme brambory, rajčata i se šťávou, vývar, polovinu citrónové kůry, cukr a trochu soli a pepře, směs přivedeme k varu, zmírníme teplotu, přikryjeme pokličkou a 10 minut dusíme (během této doby je jednou či dvakrát zamícháme). Pak přidáme fenykl, mražené fazolky a citrónovou šťávu a přikryté dusíme dalších cca 5 minut (dokud brambory nezměknou a fenykl s fazolkami nejsou uvařené, ale stále křupavé). Podle potřeby dokořeníme. Jednotlivé porce ozdobíme zbylou citrónovou kůrou, nasekanými lístky fenyklu a sladkolistou petrželkou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Boloňský hovězí hrnec nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: hovězí plec na červeném víně, hovězí guláš s fazolemi, hovězí na pivě, hovězí guláš s cuketou, hovězí rolády se sušenými rajčaty, hovězí guláš s houbami, hovězí pečeně, zapékané hovězí s bramborovou kaší, dušené hovězí maso na houbách, hovězí maso na pepři ii boloňský hovězí hrnec, recept, hlavní jídla |