KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Boloňský hovězí hrnec

Kategorie: hlavní jídla, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept boloňský hovězí hrnec potřebujeme tyto suroviny:

   • 350 g libového mletého hovězího
   • 1 nasekaná cibule
   • 2 prolisované stroužky česneku
   • 500 g omytých a na drobné kostičky nakrájených brambor
   • 2 konzervy krájených rajčat (cca 800 g)
   • 150 ml kuřecího vývaru
   • 1 lžíce jemného světlehnědého cukru
   • 1 na tenké plátky nakrájená hlíza fenyklu
   • 100 g mražených fazolek
   • najemno nastrouhaná kůra z 1 citronu
   • šťáva z 1 citronu
   • sůl
   • pepř
Recept boloňský hovězí hrnec připravíme takto:
Do velkého hrnce dáme mleté hovězí, cibuli a česnek a na středním plameni vše za častého míchání smažíme 5 minut, až se mleté maso rozpadne na hrudky a rovnoměrně zhnědne. Přidáme brambory, rajčata i se šťávou, vývar, polovinu citrónové kůry, cukr a trochu soli a pepře, směs přivedeme k varu, zmírníme teplotu, přikryjeme pokličkou a 10 minut dusíme (během této doby je jednou či dvakrát zamícháme). Pak přidáme fenykl, mražené fazolky a citrónovou šťávu a přikryté dusíme dalších cca 5 minut (dokud brambory nezměknou a fenykl s fazolkami nejsou uvařené, ale stále křupavé). Podle potřeby dokořeníme. Jednotlivé porce ozdobíme zbylou citrónovou kůrou, nasekanými lístky fenyklu a sladkolistou petrželkou.





boloňský hovězí hrnec, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz