![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 g zelených fazolek • 500 g brambor • 2 cibule • 1 stroužek česneku • 250 g slaniny • 1 lžíce másla • 500 ml masového vývaru • 2 snítky čerstvé nebo 2 lžíce sušené saturejky • sůl • pepř Recept fazolový hrnec připravíme takto:
Zelené fazolky očistíme, zbavíme vláken, omyjeme, nakrájíme na kousky nebo nalámeme. Brambory oloupeme, omyjeme a nahrubo pokrájíme. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Slaninu nakrájíme na kosticky a rozškvaříme v kastrolu na rozehřátém másle. Na slanině pak zesklovatíme cibuli a zalijeme vývarem. Přidáme pokrájené brambory, fazolky a saturejku. Pod pokličkou na středním ohni dusíme asi 30 minut. Poté snítky saturejky z pokrmu vyjmeme. Osolíme jej a opepříme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Fazolový hrnec nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: fazolový kuřecí guláš, fazolový guláš santa fe, krůtí maso s fazolovým ragú, fazolový guláš, boloňský hovězí hrnec, fazolový guláš s masem, slovenský fazolový guláš s vepřovým masem, pyrenejský hrnec, pikantní fazolový hrnec, telecí hrnec fazolový hrnec, recept, hlavní jídla |