![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 600 jater • 250 g cibule • 1 jablko • máslo • mletý černý • pepř • sůl • hladká mouka • olej Recept berlínská játra připravíme takto:
Játra odblaníme, nakrájíme na asi 4 plátky, omyjeme a osušíme. Pokud máme čas, můžeme je na chvilku naložit do mléka. Sůl, pepř a mouku smícháme a touto směsí posypeme játra. Jablko zbavíme jádřince a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kroužky. Na pánvi rozehřejeme máslo a játra na něm po obou stranách osmažíme. Uložíme je do tepla. Na jiné pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a restujeme na něm cibuli. Vyjmeme ji, přilijeme zbytek oleje a něm podusíme jablka. Podáváme nejlépe s bramborovou kaší. Játra podáváme s cibulí a jablečnými plátky. Vhodnou přílohou je bramborová kaše. V naší kuchařce bylo kromě receptu Berlínská játra nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: telecí játra s cibulí, játra se zeleninou, drůbeží játra se smetanou, játra na roštu s portským vínem, vepřová játra na cibulce, kuřecí játra v bramborových plackách, ďábelská játra, vepřová játra na jalovci, vepřová játra po japonsku, telecí játra po benátsku berlínská játra, recept, hlavní jídla |