KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept játra na roštu s portským vínem potřebujeme tyto suroviny: • 600 g vepřových jater • 100 g slaniny • 2 cibule • 2 lžíce světlé jíšky • 2 lžíce vody • 4 lžíce portského vína • půl lžičky černého mletého pepře • 2 lžíce tekutého polévkového koření • 2 lžíce oleje Recept játra na roštu s portským vínem připravíme takto:
Vepřová játra nakrájíme na plátky, okořeníme mletým pepřem a opečeme na oleji z obou stran se slaninou. Pak zalijeme vodou s přidaným tekutým polévkovým kořením a povaříme cca 5 minut - občas játra obracíme. Nakonec zahustíme jíškou a zjemníme portským vínem. Při podávání ozdobíme kouskem petrželky a podáváme s rýží nebo opečenými brambory. V naší kuchařce bylo kromě receptu Játra na roštu s portským vínem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: svíčková pečeně s vínem, čínská játra, vepřová játra obalená cibulí, husí játra, husí játra s mandlemi, kuřecí játra se žampiony, játra se slaninou a žampiony, grilovaná vepřová játra s pomeranči, játra na rajčatech, pečená vepřová játra s brambory játra na roštu s portským vínem, recept, hlavní jídla |