KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Játra na roštu s portským vínem

Kategorie: hlavní jídla, vnitřnosti

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept játra na roštu s portským vínem potřebujeme tyto suroviny:

   • 600 g vepřových jater
   • 100 g slaniny
   • 2 cibule
   • 2 lžíce světlé jíšky
   • 2 lžíce vody
   • 4 lžíce portského vína
   • půl lžičky černého mletého pepře
   • 2 lžíce tekutého polévkového koření
   • 2 lžíce oleje
Recept játra na roštu s portským vínem připravíme takto:
Vepřová játra nakrájíme na plátky, okořeníme mletým pepřem a opečeme na oleji z obou stran se slaninou. Pak zalijeme vodou s přidaným tekutým polévkovým kořením a povaříme cca 5 minut - občas játra obracíme. Nakonec zahustíme jíškou a zjemníme portským vínem. Při podávání ozdobíme kouskem petrželky a podáváme s rýží nebo opečenými brambory.





játra na roštu s portským vínem, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz