Játra na roštu s portským vínemKategorie: hlavní jídla, vnitřnostiHodnocení receptu:   Na recept játra na roštu s portským vínem potřebujeme tyto suroviny: • 600 g vepřových jater • 100 g slaniny • 2 cibule • 2 lžíce světlé jíšky • 2 lžíce vody • 4 lžíce portského vína • půl lžičky černého mletého pepře • 2 lžíce tekutého polévkového koření • 2 lžíce oleje Recept játra na roštu s portským vínem připravíme takto: Vepřová játra nakrájíme na plátky, okořeníme mletým pepřem a opečeme na oleji z obou stran se slaninou. Pak zalijeme vodou s přidaným tekutým polévkovým kořením a povaříme cca 5 minut - občas játra obracíme. Nakonec zahustíme jíškou a zjemníme portským vínem. Při podávání ozdobíme kouskem petrželky a podáváme s rýží nebo opečenými brambory.
játra na roštu s portským vínem, recept, hlavní jídla |
|