KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept bažant po myslivecku potřebujeme tyto suroviny: • 1 mladý bažant • 100 g anglické slaniny • 250 g čerstvých hub • 150 g malých cibulek • 4 lžíce másla • 125 ml bílého vína • 125 ml vývaru • 1 lžička soli • půl lžičky pepře • 2 lžíce oleje • 1 lžička solamylu • 4 lžíce smetany Recept bažant po myslivecku připravíme takto:
Bažanta potřeme solí a pepřem, obložíme anglickou slaninou a svážeme. Olej v pánvi zahřejeme na střední teplotu, bažanta osmahneme dohněda a s vývarem a vínem necháme péci při nízké teplotě. Houby očistíme, nakrájíme na malé kousky. 2 lžíce másla zpěníme a houby 4 minuty mírně restujeme. Cibulky oloupeme a osmahnene na 2 lžících másla do zlatova. Bažanta vyndáme, upravíme a přikryjeme. Solamyl rozmícháme se smetanou a necháme s vypečenou šťávou vzkypět. Houby a cibulku přidáme do omáčky, zahřejeme a dochutíme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Bažant po myslivecku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: bažant po staročesku, maďarský guláš z bažanta, bažant na česneku, kuře po myslivecku, dušený bažant, papriky po myslivecku, pečený bažant, bažant na rožni, kuřecí stehna po myslivecku, kančí kýta po myslivecku bažant po myslivecku, recept, hlavní jídla |