KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept vepřová panenka s holandskou omáčkou potřebujeme tyto suroviny: • 1 větší vepřová panenka • fazolové lusky • sůl • pepř • kousek másla • na holandskou omáčku: 4 žloutky + 6 lžic smetany + 100 g másla + sůl • bílý pepř Recept vepřová panenka s holandskou omáčkou připravíme takto:
Vepřovou panenku posolíme, popepříme a upečeme vcelku (nebo nakrájíme na širší plátky a osmahneme na pánvičce). Lusky lehce podusíme na másle, malinko osolíme a opepříme. Holandskou omáčku připravíme tak, že žloutky a smetanu dáme do misky a ve vodní lázni šleháme asi 5 minut. Pak opatrně vmícháme rozpuštěné máslo. Vepřovou panenku s holandskou omáčkou podáváme s vařenými bramborami. V naší kuchařce bylo kromě receptu Vepřová panenka s holandskou omáčkou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: losos s ostružinovou omáčkou, pstruh s mandlovou omáčkou, štika s jemnou omáčkou, sicilské rýžové knedlíčky s rajčatovou omáčkou, vepřová játra po japonsku, treska s pikantní omáčkou, vepřová játra po mlynářsku, vepřová pečeně na kmíně, mřenky se sýrovou omáčkou, fettucine s oříškovou omáčkou vepřová panenka s holandskou omáčkou, recept, hlavní jídla |