KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Vepřová panenka s holandskou omáčkou

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept vepřová panenka s holandskou omáčkou potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 větší vepřová panenka
   • fazolové lusky
   • sůl
   • pepř
   • kousek másla
   • na holandskou omáčku: 4 žloutky + 6 lžic smetany + 100 g másla + sůl
   • bílý pepř
Recept vepřová panenka s holandskou omáčkou připravíme takto:
Vepřovou panenku posolíme, popepříme a upečeme vcelku (nebo nakrájíme na širší plátky a osmahneme na pánvičce). Lusky lehce podusíme na másle, malinko osolíme a opepříme. Holandskou omáčku připravíme tak, že žloutky a smetanu dáme do misky a ve vodní lázni šleháme asi 5 minut. Pak opatrně vmícháme rozpuštěné máslo. Vepřovou panenku s holandskou omáčkou podáváme s vařenými bramborami.





vepřová panenka s holandskou omáčkou, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz