![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 800 g rybích odřezků a vnitřností • 1 větší cibule • sůl • 150 g kořenové zeleniny • 2 vejce • hrst strouhanky • 3 lžíce oleje • 50 g másla • sůl • provensálské koření • muškátový oříšek • zelené bylinky Recept bavorská rybí polévka s knedlíčky připravíme takto:
Rybí odřezky zvolna uvaříme spolu s cibulí a kořenovou zeleninou na silný vývar. Osolíme a přidáme koření. Hotový vývar procedíme a maso z ryb obereme. Obrané maso a syrové vnitřnosti pak rozsekáme na kousky, přidáme vejce, strouhanku, trochu oleje, muškátový květ a část nasekaných bylinek a vymícháme těsto, které necháme alespoň 15 minut odpočinout. Potom z těsta tvoříme knedlíčky, vložíme do vývaru z ryb a zavaříme. V kastrolu na rozpuštěném másle zpěníme zbylé bylinky (ve kterých by neměl chybět kopr) a vlijeme do polévky. V naší kuchařce bylo kromě receptu Bavorská rybí polévka s knedlíčky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: slovenská rybí polévka, zeleninový vývar se sójovými knedlíčky, staročeská rybí polévka, myslivecký vývar se zvěřinovými knedlíčky, třeboňská rybí polévka, rybí vývar s chřestem a bílým vínem, pórková polévka s drožďovými knedlíčky, rybí polévka s chilli, bavorská polévka, bavorská rybí polévka bavorská rybí polévka s knedlíčky, recept, polévky |