![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • rybí hlava • ocas a vnitřnosti • hladká mouka • cibule • mrkev • celer • petržel • sůl • olej • houska Recept staročeská rybí polévka připravíme takto:
Očištěnou rybí hlavu se zbavíme žáber a spolu s ocasem a vnitřnostmi povaříme. Maso a vnitřnosti vyndáme, vývar přecedíme, zahustíme světlou jíškou a přidáme zeleninu, kterou jsme nakrájeli na kostičky a orestovali. Z kostí obereme maso a s jikrami a mlíčím dáme zpět do polévky a povaříme. Při podávání dáme do talíře pár kostek osmahnuté housky a přelijeme polévkou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Staročeská rybí polévka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: sevillská rybí polévka, rybí vývar s chřestem a bílým vínem, rybí polévka s garnáty, norská rybí polévka, rybí polévka, hnědá rybí polévka s knedlíčky z mlíčí, tradiční rybí polévka, staročeská kmínová polévka s vejcem, slovenská rybí polévka, rybí ucha staročeská rybí polévka, recept, polévky |