![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 800 g beraního masa • 150 ml kysané smetany • víno • 300 g fazololové lusky • 3 cibule • 2 lžíce mouky • 150 g sádla • mletá červená paprika • sůl Recept bačovský guláš z beraního masa připravíme takto:
Z masa odřežeme kousky tuku, ten nakrájíme nadrobno a vyškvaříme. Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na sádle. Potom přidáme mletou červenou papriku, vložíme maso nakrájené na kostky, prudce osmahneme, podlijeme vodou a dusíme. Při dušení maso necháme osmahnout, aby šťáva dostala pěknou barvu. Maso znovu podlijeme. Až začne měknout, přidáme očištěné fazolové lusky nakrájené na šikmé řezy a dusíme asi 20 minut, až bude měkké masi o fazolky. Potom zalijeme vínem a kysanou smetanou, v které rozmícháme mouku. Podle potřeby dochutíme octem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Bačovský guláš z beraního masa nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: buřtguláš, hovězí guláš s jablky, bačovský závin s klobásou, segedínský guláš, slovácký guláš, sikulský guláš, zbojnický guláš, jemný telecí guláš s párkem, vepřový guláš s tatarkou, houbový guláš bačovský guláš z beraního masa, recept, hlavní jídla |