Tagliatelle s parmezánovou omáčkou a liškamiKategorie: hlavní jídla, houby, pokrmy z hubHodnocení receptu:   Na recept tagliatelle s parmezánovou omáčkou a liškami potřebujeme tyto suroviny: • 500 g těstovin Tagliatelle • 250 g lišek • půl cibule • 1 stroužek česneku • 30 g másla • 0,5 l drůbežího vývaru • 50 g parmezánu • 125 ml šlehačky • sůl • mletý pepř Recept tagliatelle s parmezánovou omáčkou a liškami připravíme takto: Těstoviny uvaříme podle návodu a scedíme. Na větší pánvi na 20 g másla dozlatova osmahneme cibuli, zalijeme vývarem a vyvařím. Pak rozpustíme zbytek másla, orestujeme najemno nakrájené lišty, dle chuti i nasekanou petrželku. Přidáme nastrouhaný parmezán (trochu si necháme na zdobení) a šlehačku, vaříme, dokud se sýr nerozpustí. Naokec osolíme a opepříme a těstoviny důkladně promícháme s omáčkou. Porce zdobíme strouhaným parmezánem a snítkou petrželky.
tagliatelle s parmezánovou omáčkou a liškami, recept, hlavní jídla |
|