KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept zvěřinové koule s houbovou omáčkou potřebujeme tyto suroviny: • 600 g mleté zvěřiny • 2 cibule • 4 stroužky česneku • 2 vejce • houby • 1 kelímek smetany • sůl • pepř • škrob • strouhanka • hladká mouka Recept zvěřinové koule s houbovou omáčkou připravíme takto:
Do mísy dáme mleté maso, nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, vejce, sůl, pepř a škrob a řádně promícháme. Podle potřeby zahustíme strouhankou. Ze směsi vytvarujeme 8 koulí. V hrnci osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme houby, osolíme a podusíme. Pak zalijeme vodou a přivedeme k varu. Do vroucí směsi dáme masové koule a vaříme cca 20 minut. Pak koule vyjmeme a uchováme v teple. Omáčku dochutíme a zahustíme smetanou s moukou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Zvěřinové koule s houbovou omáčkou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: pikantní vepřové kostičky s sherry omáčkou, zvěřinové steaky s hruškami, telecí prsa plněná houbovou rýží, hovězí steak s koňakovou omáčkou, vepřové kotlety s cumberlandskou omáčkou, kančí maso s čokoládovou omáčkou, kančí kýta s brusinkovou omáčkou, hovězí steaky s houbovou omáčkou zvěřinové koule s houbovou omáčkou, recept, speciality |