KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept zemplínské řízky potřebujeme tyto suroviny: • 600 g vepřové kýty • 50 g uzené slaniny • 150 g domácí klobásy • 1 cibule • 60 g sádla • 2 lžíce hladké mouky • sůl • mletá červená paprika • pepř Recept zemplínské řízky připravíme takto:
Z masa nakrájíme řízky, mírně naklepeme, nařízneme okraje, osolíme, opepříme a necháme chvíli odležet. Klobásu rozemeleme, cibuli nakrájíme na plátky a uzenou slaninu nakrájíme na malé kostky. Na každý řízek položíme mletou klobásu, cibuli a slaninu, přehneme napůl a sepneme. Maso opečeme na rozpáleném sádle z obou stran doměkka. Potom maso vyndáme, sádlo zaprášime moukou, přidáme červenou mletou papriku, zalijeme vodou a necháme vařit tak dlouho, dokud se tuk nezačne oddělovat od šťávy. Šťáva má být světločervená. Podáváme s brambory nebo rýží. V naší kuchařce bylo kromě receptu Zemplínské řízky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: plněné přírodní řízky, svatováclavské fenyklové řízky, bezové řízky, vepřové nakládané řízky, vepřové řízky s brynzou, pikantní hovězí řízky, řízky z kapra po staroměstsku, jogurtové řízky, řízky z ovesných vloček, zapékané telecí řízky v rajčatové omáčce zemplínské řízky, recept, hlavní jídla |